Ontspanningsmassage


Schouderbehandeling bij de Zenzini massageDoorheen de tijd en door het volgen van diverse opleidingen ontwikkelde ik een heel eigen vorm van masseren. Ik gebruik in mijn ontspanningsmassages elementen van de Hawaiiaanse massage, de Californische massage en de energetische massage.  Door de combinatie van de aangenaamste elementen van al deze massagetechnieken ontstond er een massage met een positieve werking voor mensen met stress, angsten, piekergedachten, vermoeidheid, slaapproblemen, … Herhaalde sessies hebben een sterk effect op emotionele en fysieke blokkades en bevorderen het hervinden van je innerlijke kracht en harmonie. Naast de eventuele klachtgerichte werking is dit ook gewoon een heel ontspannende massage, ook voor mensen die geen klachten hebben. Deze massage is geschikt voor mensen die zich willen laten “raken” door aanraking, voor wie lichaam en geest aandacht, respect, en acceptatie gunt voor alles wat er is en zich aandient. Deze technieken verbeteren indirect je lichaamsbeeld, je zelfrespect en zelfvertrouwen en geven je het gevoel dat je er helemaal mag zijn zowel met je kwaliteiten als met je gebreken of angsten. Deze massage beoogt alleen een toestand van rust en kalmte te bekomen en heeft zeker geen medische doelstelling. Ze heeft een psycho-lichamelijke werking , angst -en stressgevoelens nemen af, het lichaam kan efficiënter functioneren en pijn kan verminderen.

Words never mean as much as one solitary loving touch

De ontspanningsmassage die ik aanbied is een massage op maat, persoonlijk op jou afgestemd, met een holistische en zintuiglijke benadering. Er wordt ook niet specifiek op klachten behandeld, maar de hoofddoelstelling is het ervaren van helend aangeraakt te worden. Met deze massagevorm wil ik het lichaam weer een gevoel van eenheid en totaliteit laten ervaren. Mijn doel is om je uit je hoofd te halen en je te laten diepzeeduiken in je lichaam, even verstillen en vertragen, weg uit ons jachtige leven. Deze massage geeft veel aandacht aan het wortelchakra, het sacraalchakra en het hartchakra. De diepste kwetsing van zowel man als vrouw heeft vaak hier plaatsgevonden. In deze gebieden zetelt een brede stroom van energie, deze stroom omvat je passie, je hartstocht om te leven, te scheppen en te genieten. Ons emotioneel centrum is dat wat ons tot mens maakt. Wanneer je in jouw emotionele centrum geraakt bent door voortdurend negatieve, agressieve handelingen of boodschappen over wie je bent, of over je uiterlijk, of  je lichaam, dan raakt de levenskracht in jou gebroken. Je verliest dan het contact met jouw passie en het natuurlijk geloof en vertrouwen in jouw eigen waardigheid en kracht. Het is daarom dat deze massagevorm ook voor zowel vrouwen als mannen met een laag zelfbeeld, stress en/of faalangst een waardevolle aanvulling kan zijn op andere therapie. Op sommige momenten in ons leven ervaren we pijn, zorgen, voelen we ons gebroken en op. Met mijn massages en energiewerk hoop ik mensen opnieuw kracht te geven, ze even te dragen, tot ze terug sterk genoeg zijn om zelf verder te gaan. Ik vraag je enkel om je open te stellen, je trots en twijfel even aan de kant te schuiven en je kwetsbare kant te laten zien en je noden uit te spreken. Niemand kan je helpen om je tekorten aan te vullen als je ze niet toont of uitspreekt.  Je lichaam is het enige huis dat je echt hebt om in te leven, voedt het, eer het, respecteer het en heb alle onderdelen van je lichaam lief.

When you touch someone with your spirit,
in return they touch your soul with their heart.

Aan deze massage gaat een kort intakegesprek vooraf, waarin ik navraag doe naar evt gezondheidsproblemen, maar zeker ook tijd besteed aan samen bespreken wat jij van de massage verwacht, wat voor jou een goede massage is, met welk doel je graag de massage wil ondergaan. Ik leg je dan ook uit hoe de massage verloopt, hoe ik werk. Heb je vragen, angsten, onzekerheden, twijfels, zorgen, praat er zeker over met mij, ik kan je in verreweg de meeste gevallen gerust stellen. Ik zou het spijtig vinden als je niet optimaal kan genieten van de massage doordat je met zorgen rondom je lichaam of de massage blijft zitten en hierdoor verkrampt op de tafel ligt.  Je lichaam zal het me meestal toch ook zelf vertellen van zodra ik je aanraak.  Ieder lichaam is anders en reageert anders op een massage, misschien ook reacties die je niet verwacht. Indien je erg veel vragen of onzekerheden hebt dan raad ik je aan om wat artikels in mijn blog te lezen (loslaten en toelaten, eerste massage,…), waarschijnlijk kan het lezen van deze teksten je al wat gerust stellen.   Warmte, respect, persoonlijke aandacht en een gevoel van ‘gedragen worden’ staan op de voorgrond.  Ik eindig in rust met Reiki op plexus solaris en hartchakra.

Na de massage blijf je nog even rustig naliggen op de tafel om dit heerlijke gevoel te versterken en te verankeren, je hoeft niet meteen op te staan, nadien kan je je even opfrissen.  Na deze massage heb je best thuis dus ook nog een rustige dag, of een rustige avond verder, zodat je optimaal effect hebt van deze massage. Deze massage kan nieuwe energie geven, maar ook behoefte aan rust en slaap oproepen.

Duur van de massage: 60 min    Prijs: 50 euro

.

Quote over de Zenzini massage (bron: www.idleheartscom)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.