Tibetaanse Prana Flow massage

Laat massage geen ander doel hebben dan een verdieping van de geest en een verrijking van de ziel


De Tibetaans Boedhistische Prana Flow massage is gericht op het brengen van balans in het energetisch lichaam. Het energetisch lichaam is een verzamelnaam voor alle energiestromen in het lichaam. Onbalans van een mens wordt voor een groot deel bepaald door conditioneringen, trauma’s en blokkades op het fysieke en emotionele lichaam. Door middel van het activeren van Prana (levensenergie) komen energiebanen, chakra’s en meridianen in balans waardoor deze vrij kunnen gemaakt worden van blokkades. Deze massage is aangewezen als je gewoon individueel geluk wilt ervaren, als je genoeg hebt van je traumatisch verleden en je niet meer enkel wil praten, niet meer voortdurend in woorden of gedachten terug wil naar je verleden. Als je toe bent aan een transformatie in je leven en je lijf schreeuwt om bevrijding van alles wat je niet meer dient, als je lichaam uit de overleving wil en de pijn en angst achter zich wil laten…


Een Prana flow massage sessie is niet zomaar een massage, maar deze sessies hebben een veel diepere werking en bestrijken een veel breder terrein. Lichaam en geest komen meer in harmonie waardoor je gezonder, krachtiger en stralender wordt.
Het beoogt uiteindelijk dat je steeds meer vrij wordt, los van allerlei denk constructies, los van begeerte, los van verlangens, aversies of seksuele problemen die jou in onbalans brengen en je laten overleven in plaats van te genieten van het leven.

De behandeling wordt uitgevoerd op de grond op een futon (massagematras) met warme olie, je ligt toegedekt met een warme doek. De sessie start met een openingsritueel waarin gever en ontvanger de energie op elkaar afstemmen, samen ademen, samen rustig worden, het eren van de ziel en het vormen van verbinding. In de massage wordt de 5 elementenleer uit de Ayurveda toegepast met aangepaste helende muziek die de kracht van de 5 elementen versterkt. Dit is een massage die afwisselend zeer aardend en kalmerend is (element aarde) zeer stevig en dynamisch (elementen vuur en water) is en dan weer zeer zacht en sensitief (elementen lucht en ether). Eerst wordt de mannelijke Shiva energie opgewekt op de bovenrug en wordt het gehele meridiaanstelsel aangezet tot zuiveren door stimulatie van Ida en Pingala, daarna wordt de vrouwelijke Shakti of Parvati energie opgewekt in de onderrug, de billen en de achterkant van de bovenbenen. Vervolgens worden deze energieën gemengd en ontstaat Prana of levenskrachtenergie. Het lichaam wordt aan de achterkant krachtig opgewarmd met stevige massage op de rug en de benen. Aan de voorkant van het lichaam werken we veel zachter verder met Prana, en openen we de chakra’s. Veel aandacht gaat uit naar hartchakra, wortelchakra en sacraalchakra. Chakra’s zijn ‘draaikolken van energie’, en elk chakra heeft zijn eigenschappen die bij een bepaald lichaamsgebied horen. Om je leven in balans te houden, en niet ziek, angstig, verdrietig of depressief te worden moeten we zorgen dat de chakra’s niet geblokkeerd raken en dat de energie goed door het lichaam kan stromen. Ik maak ook gebruik van enkele duo yoga houdingen vanuit de Kum Nye als de soepelheid van je lichaam dit toelaat, met als doel je lichaam te openen en een gevoel van eenheid en harmonie te ervaren.

Ben je erg beschroomd of heb je veel schaamte rondom je lichaam, of ben je nog nooit gemasseerd, dan is deze massage nog geen goede keuze. Kies dan best eerst een andere massage uit het aanbod tot je je voldoende kan ontspannen om deze vorm van massage energetisch aan te kunnen en toe te kunnen laten.

Ik werk vanuit een pure en zuivere intentie, met passie voor mijn werk, liefdevol en vanuit mijn hart. Ik geef de massage, jij ontvangt de massage. Ik ben steeds respectvol naar jou toe, wees jij dat ook naar mij toe. Je kan bij mij therapeutisch lichaamswerk, warmte,veiligheid, zorg, troost, tederheid en rust ervaren, vanuit een onvoorwaardelijke universele liefde, niet vanuit een seksuele liefde.

Het doel is eigenlijk heel eenvoudig en zegt: “ kom in balans en blijf in balans”. Vooral het in balans blijven is een uitdaging. Deze massage is mogelijk als éénmalige sessie of in meerdere sessies om te werken aan transformatie of dieper gewortelde problematiek. Het meest effect heeft deze vorm van massage indien ze enkele keren herhaald wordt met een tussenperiode van bvb 1 maand. Telkens wordt er in een korte coachingssessie ook je vordering besproken.

Totale duur sessie: ongeveer 100 min inclusief gesprek en integratiemoment Prijs: 90 euro

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.