Tibetaanse Prana Flow massage

Laat massage geen ander doel hebben dan een verdieping van de geest en een verrijking van de ziel


De Tibetaans Boedhistische Prana Flow massage is gericht op het brengen van balans in het energetisch lichaam. Het energetisch lichaam is een verzamelnaam voor alle energiestromen in en rondom het lichaam. Onbalans van een mens wordt voor een groot deel bepaald door conditioneringen, trauma’s en blokkades op het fysieke en emotionele lichaam. Door middel van het activeren van Prana (levensenergie, ook gekend als Chi of Ki ) kunnen energiebanen, chakra’s en meridianen meer in balans komen.
Deze massage kan voor jou een goede keuze zijn

– als je openstaat voor een holistische totaalbenadering van je lichaam, of
– als je diepgaand wil tot rust komen en genieten van de verbinding met je eigen ziel en lichaam, of
– als je wil leren loskomen van schaamte en schuld,of
– als je wil leren los te laten en zonder angst in te dalen in je emoties, of
– als je genoeg hebt van je traumatisch verleden en je niet meer enkel wil praten en niet meer voortdurend in woorden of gedachten terug wil naar vroeger, of
– als je toe bent aan een transformatie in je leven en je lijf schreeuwt om bevrijding van alles wat je niet meer dient,of
– als je lichaam uit de overleving wil en de pijn en angst achter zich wil laten…


Deze massage kan jou een duwtje in de rug geven naar de verandering in je leven waarnaar je verlangt, door je meer bewust te worden van je lichaam en je er vrij en veilig in te voelen, en elk onderdeel van je lichaam te leren graag zien, te eren en lief te hebben. Als vroedvrouw, als verpleegkundige en als therapeut komt het nog zo vaak voor dat ik zie dat mensen zich schamen voor of bang zijn van hun lichaam omdat ze vinden dat ze te dik of te mager zijn, hun borsten of penis te groot of te klein zijn, hun billen te bobbelig , te rond of te plat, hun buik te slap, hun vagina niet gestroomlijnd, hun reacties, gevoelens en emoties niet standaard volgens wat het boekje voorschrijft. Ik hoop je daarin met mijn zijn, met mijn volledige aanvaarding van hoe jij bent gerust te stellen. Come as you are! Na meer dan 20 jaar in de zorg, is niets menselijks mij vreemd, spreek er vrijuit over met mij, alleen zo kan ik je hiermee helpen.


Een Prana Flow massage sessie is niet zomaar een massage, maar deze sessies hebben een veel diepere werking en bestrijken een veel breder terrein. Lichaam en geest komen meer in harmonie waardoor je gezonder en krachtiger wordt.
Het beoogt uiteindelijk dat je steeds meer vrij wordt, los van allerlei denk constructies gecreëerd door de maatschappij én door jezelf, los van schaamte en schuld over je lichaam en verlangens, los van problemen die jou in onbalans brengen en je laten overleven in plaats van te genieten van het leven en van je lichaam. Uiteraard bereik je dit resultaat niet met 1 sessie, maar in de eerste plaats door je eigen bewustwording, toewijding en inzet. Je gaat een traject van transformatie aan met jezelf, door jezelf en in jezelf. Als therapeut wil ik je hier graag bij helpen.

De behandeling wordt uitgevoerd op de grond op een futon (massagematras). Doordat de massage niet op een tafel met hoofdsteun gedaan wordt, lig je met je hoofd opzij gedraaid in buiklig. Ik masseer je afwisselend in linker en rechter zijlig, in buiklig en in ruglig. De massage wordt met warme zuivere druivenpitolie gedaan, dewelke je lichaam verzorgt en voedt. Je ligt toegedekt met een warme handdoek, geleidelijk aan wordt het lichaam meer ontbloot als de massage opgebouwd wordt. Het is het fijnst voor jou om deze massage volledig ontkleed te ontvangen, maar uiteraard geen verplichting, jij ontvangt de massage zoals jij dat comfortabel vindt. Een zeer belangrijk element in deze behandeling is het leren aanvaarden en accepteren van je gehele naakte lichaam, je gevoel, de reacties van je lichaam en geest, je genot, je pijn, dit alles in zijn totaliteit en puurheid. Je lichaam is geen opsomming van aparte delen, maar een eenheid waarin elk orgaan en lichaamsdeel zijn plaats, functie en energetische werking heeft. De sessie start met een openingsritueel waarin gever en ontvanger de energie op elkaar afstemmen, samen ademen, samen rustig worden, het eren van de ziel en het vormen van verbinding. In de massage wordt de 5 elementenleer uit de Ayurveda toegepast met aangepaste helende muziek die de kracht van de 5 elementen versterkt. Dit is een massage die afwisselend aardend en kalmerend is (element aarde) stevig en dynamisch (elementen vuur en water) is en dan weer zeer zacht en sensitief (elementen lucht en ether). Ook de voorwaarden van de Boedhistische tantraleer worden nagestreefd: vertrouwen, overgave en doelloosheid. Eerst worden de chakra’s in zijlig zacht geactiveerd op de ruggengraat, met als doel het openen en zuiveren en weer laten stromen van deze belangrijke energiecentra. . Dit is een zacht, liefdevol en rustgevend onderdeel van de massage. Daarna wordt in buiklig de mannelijke Shiva energie opgewekt op de bovenrug en wordt het gehele meridiaanstelsel aangezet tot zuiveren door stimulatie van Ida en Pingala, daarna wordt de vrouwelijke Shakti of Parvati energie opgewekt in de onderrug, de billen en de achterkant van de bovenbenen. Vervolgens worden deze energieën gemengd en ontstaat Prana of levenskrachtenergie. We maken dus gebruik van de aanwezige en opgewekte mannelijke en vrouwelijke seksuele energie in het sushumna kanaal (kundalini) die we vervolgens transformeren naar Prana, de energie van balans, van non-dualiteit, mededogen en onvoorwaardelijke liefde.

Het lichaam wordt aan de achterkant krachtig opgewarmd met stevige massage op de rug , de benen en de billen. Aan de voorkant van het lichaam werken we veel zachter verder met Prana, en openen we de chakra’s. Chakra’s zijn energiecentra, en elk chakra heeft zijn eigenschappen die bij een bepaald lichaamsgebied horen. Om je leven in balans te houden, en niet ziek, angstig, verdrietig of depressief te worden moeten we zorgen dat de energie goed door het lichaam kan stromen. Ik wil je helpen om te leren je lichaam te openen en een gevoel van eenheid, verbondenheid en harmonie te ervaren en contact te maken met jezelf op hartsniveau.

Ben je erg beschroomd of heb je veel schaamte rondom je naakte lichaam, of ben je nog nooit gemasseerd, dan is deze massage nog geen goede keuze. Ook als het energiewerk je niet aanspreekt of indien je enkel getriggerd of aangetrokken werd door het woord ‘naakt’, ‘seksuele energie’ en ‘tantraleer’ in deze hele beschrijving , dan is dit (nog) niets voor jou. Kies dan best eerst een andere massage uit het aanbod tot je je voldoende kan ontspannen om deze vorm van massage energetisch aan te kunnen, te begrijpen en toe te kunnen laten.

Heb je vragen, angsten, onzekerheden, twijfels, zorgen, praat er zeker over met mij, ik kan je in verreweg de meeste gevallen gerust stellen. Ik zou het spijtig vinden als je niet optimaal kan genieten van de massage doordat je met zorgen rondom je lichaam of de massage blijft zitten en hierdoor verkrampt ligt.  Je lichaam zal het me meestal toch ook zelf vertellen van zodra ik je aanraak.  Ieder lichaam is anders en reageert anders op een massage, misschien ook reacties die je niet verwacht. Indien je erg veel vragen of onzekerheden hebt dan raad ik je aan om wat artikels in mijn blog te lezen (loslaten en toelaten, eerste massage,…), waarschijnlijk kan het lezen van deze teksten je al wat gerust stellen.  Ik ben al meer dan 20 jaar vroedvrouw en verpleegkundige, ik ben niet bang van of gechoqueerd van een naakt lichaam, noch van normale lichamelijke reacties als gevolg van rust, aanraking, emotie en ontspanning. Probeer angst en schaamte rondom je lichaam of rondom normale lichamelijke reacties los te laten. Warmte, respect, persoonlijke aandacht en een gevoel van ‘gedragen worden’ staan op de voorgrond.

Ik werk vanuit een pure en zuivere intentie, met passie voor mijn werk, liefdevol en vanuit mijn hart. Ik ben steeds respectvol en open naar jou toe, wees jij dat ook naar mij toe. Je kan hier warmte,veiligheid, totale aanvaarding, zorg, troost, tederheid en rust ervaren, vanuit een onvoorwaardelijke, universele liefde die ik heb voor ieder mens en zijn of haar sacrale seksualiteit, niet vanuit een erotische, volledig seksueel georiënteerde visie. Indien je dit zoekt, ben je hier niet aan het juiste adres. Bij massage is een groot wederzijds vertrouwen heel fijn, dan kan ik me energetisch volledig open stellen en heb jij de meest helende ervaring.

Het doel is eigenlijk heel eenvoudig en zegt: “ Kom in balans en blijf in balans”. Vooral het in balans blijven is een uitdaging. Deze massage is mogelijk als éénmalige sessie om van te genieten, of in meerdere sessies om te werken aan transformatie of dieper gewortelde problematiek. Telkens wordt er dan indien nodig in een korte coachingssessie ook je vordering besproken.

Deze massage wordt aangeboden als therapeutisch lichaamswerk. Indien je een nieuwe cliënt bent, heb ik altijd het liefst een open gesprek met jou via mail of telefonisch vooraleer we deze massage vastleggen, zodat we op dezelfde golflengte zitten. Je mag je uiteraard zelf ook meteen al in je eerste mail voorstellen!

Thuis een goede persoonlijke hygiëne toepassen en douchen voor je voor de behandeling komt is noodzakelijk, zodat jij je fijn kan voelen en ik aangenaam kan werken.

Duur: 120 min Prijs: 120 euro inclusief gesprek en integratiemoment

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.