Tibetaans Boedhistische Prana Flow massage

Laat massage geen ander doel hebben dan een verdieping van de geest en een verrijking van de ziel


De Tibetaans Boedhistische Prana Flow massage is gericht op het brengen van balans in het energetisch lichaam. Het energetisch lichaam is een verzamelnaam voor alle energiestromen in het lichaam. Onbalans van een mens wordt voor een groot deel bepaald door conditioneringen, trauma’s en blokkades op het fysieke en emotionele lichaam. Door middel van het activeren van Prana (levensenergie) kunnen energiebanen, chakra’s en meridianen meer in balans komen. Deze massage is aangewezen als je gewoon individueel geluk wilt ervaren, als je genoeg hebt van je traumatisch verleden en je niet meer enkel wil praten, niet meer voortdurend in woorden of gedachten terug wil naar vroeger. Als je toe bent aan een transformatie in je leven en je lijf schreeuwt om bevrijding van alles wat je niet meer dient, als je lichaam uit de overleving wil en de pijn en angst achter zich wil laten… Deze massage kan jou een duwtje in de rug geven naar de verandering in je leven waarnaar je verlangt door je meer bewust te worden van je lichaam en je er vrij en veilig in te voelen.


Een Prana flow massage sessie is niet zomaar een massage, maar deze sessies hebben een veel diepere werking en bestrijken een veel breder terrein. Lichaam en geest komen meer in harmonie waardoor je gezonder, krachtiger en stralender wordt.
Het beoogt uiteindelijk dat je steeds meer vrij wordt, los van allerlei denk constructies, los van begeerte, los van verlangens, aversies of problemen die jou in onbalans brengen en je laten overleven in plaats van te genieten van het leven. Uiteraard bereik je dit resultaat niet met 1 sessie, maar in de eerste plaats door je eigen bewustwording, toewijding en inzet. Als therapeut wil ik je hier graag bij helpen.

De behandeling wordt uitgevoerd op de grond op een futon (massagematras) met warme olie, je ligt toegedekt met een warme handdoek. Het is het fijnst voor jou om deze massage volledig ontkleed te ontvangen, maar uiteraard geen verplichting, jij ontvangt de massage zoals jij dat comfortabel vindt. Een zeer belangrijk element in deze behandeling is het leren aanvaarden en accepteren van je lichaam, je gevoel, je genot, je pijn, in zijn totaliteit en puurheid. De sessie start met een openingsritueel waarin gever en ontvanger de energie op elkaar afstemmen, samen ademen, samen rustig worden, het eren van de ziel en het vormen van verbinding. In de massage wordt de 5 elementenleer uit de Ayurveda toegepast met aangepaste helende muziek die de kracht van de 5 elementen versterkt. Dit is een massage die afwisselend zeer aardend en kalmerend is (element aarde) zeer stevig en dynamisch (elementen vuur en water) is en dan weer zeer zacht en sensitief (elementen lucht en ether). Eerst wordt de mannelijke Shiva energie opgewekt op de bovenrug en wordt het gehele meridiaanstelsel aangezet tot zuiveren door stimulatie van Ida en Pingala, daarna wordt de vrouwelijke Shakti of Parvati energie opgewekt in de onderrug, de billen en de achterkant van de bovenbenen. Vervolgens worden deze energieën gemengd en ontstaat Prana of levenskrachtenergie. Het lichaam wordt aan de achterkant krachtig opgewarmd met stevige massage op de rug en de benen. Aan de voorkant van het lichaam werken we veel zachter verder met Prana, en openen we de chakra’s. Veel aandacht gaat uit naar hartchakra, wortelchakra en sacraalchakra. Chakra’s zijn ‘draaikolken van energie’, en elk chakra heeft zijn eigenschappen die bij een bepaald lichaamsgebied horen. Om je leven in balans te houden, en niet ziek, angstig, verdrietig of depressief te worden moeten we zorgen dat de energie goed door het lichaam kan stromen. Ik maak ook gebruik van enkele duo yoga houdingen vanuit de Kum Nye als de soepelheid van je lichaam dit toelaat, met als doel je lichaam te openen en een gevoel van eenheid en harmonie te ervaren.

Ben je erg beschroomd of heb je veel schaamte rondom je lichaam, of ben je nog nooit gemasseerd, dan is deze massage nog geen goede keuze. Ook indien het energiewerk je niet aanspreekt is dit niets voor jou. Kies dan best eerst een andere massage uit het aanbod tot je je voldoende kan ontspannen om deze vorm van massage energetisch aan te kunnen en toe te kunnen laten.

Heb je vragen, angsten, onzekerheden, twijfels, zorgen, praat er zeker over met mij, ik kan je in verreweg de meeste gevallen gerust stellen. Ik zou het spijtig vinden als je niet optimaal kan genieten van de massage doordat je met zorgen rondom je lichaam of de massage blijft zitten en hierdoor verkrampt ligt.  Je lichaam zal het me meestal toch ook zelf vertellen van zodra ik je aanraak.  Ieder lichaam is anders en reageert anders op een massage, misschien ook reacties die je niet verwacht. Indien je erg veel vragen of onzekerheden hebt dan raad ik je aan om wat artikels in mijn blog te lezen (loslaten en toelaten, eerste massage,…), waarschijnlijk kan het lezen van deze teksten je al wat gerust stellen.   Warmte, respect, persoonlijke aandacht en een gevoel van ‘gedragen worden’ staan op de voorgrond

Het doel is eigenlijk heel eenvoudig en zegt: “ kom in balans en blijf in balans”. Vooral het in balans blijven is een uitdaging. Deze massage is mogelijk als éénmalige sessie,of in meerdere sessies om te werken aan transformatie of dieper gewortelde problematiek. Telkens wordt er indien nodig in een korte coachingssessie ook je vordering besproken.

Deze massage wordt aangeboden als therapeutisch lichaamswerk. Indien je een nieuwe cliënt bent, heb ik altijd het liefst een open gesprek met jou via mail of telefonisch vooraleer we deze massage vastleggen zodat we op dezelfde golflengte zitten.

Thuis een goede persoonlijke hygiëne en douche voor je voor de behandeling komt is noodzakelijk zodat jij je fijn kan voelen en ik aangenaam kan werken. Ik heb in de praktijk geen douche ter beschikking, wel een wastafel met warm en koud water.

Totale duur sessie: ongeveer 100 min inclusief gesprek en integratiemoment Prijs: 90 euro

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.