Jij bent, en dat is genoeg

Je bent misschien nog niet waar je wil zijn in je leven, maar je bent waar je nu moet zijn.
Je doet niet alles, maar je doet iets, en dat is genoeg, jij bent genoeg.
Jouw waarde vermindert niet, gewoon omdat iemand anders jouw waarde (nog) niet kan zien.
Je hoeft niemands goedkeuring of oordeel om goed genoeg te zijn.

Stop ermee om gevangen te zitten in de overtuiging dat je de perfectie moet zijn, wat dat ook betekent, accepteer jezelf zoals je bent, want dat IS al oogverblindend mooi! Je hoeft niet beter, mooier, slanker, slimmer te zijn, dan je nu bent.

Jij bent waardevol, voorbij de grenzen van wat al gebeurd is en wat nog zal gebeuren.

Jij bent genoeg, niet om wat je deed, zei of dacht of zal worden of om wat je gecreëerd hebt, maar omdat je altijd al goed genoeg was.

Jij bent de enige persoon die jouw schittering kan beperken.

Jij  bent de enige persoon voor wie je goed genoeg moet zijn.

Een bloem in de tuin denkt er nooit aan om te concurreren met de bloem naast haar, ze bloeit en straalt gewoon.

Ik weet wel wat je vooral niet bent:  je bent niet je jobtitel, je bent niet hoeveel volgers je hebt op Facebook, je bent niet wat voor kleding je draagt, je bent niet je religie, je bent niet je huidskleur, je bent niet je punten op school, je bent niet je ouders, je bent niet de woorden die anderen gebruiken om jou te omschrijven, je bent niet de fouten die je ooit maakte, je bent niet je vroegere pijn, je bent niet je ziekte, je bent niet je verleden.

Er zijn geen woorden die jouw grootsheid kunnen omschrijven.

Jij bent, en dat is genoeg.

Juist jouw gebreken, je gebrokenheid, je zwaktes, je onvolmaaktheid , je wondes en je pijn kwalificeren je om jezelf lief te hebben. Al deze dingen hebben je gemaakt tot de geweldige persoon die je nu bent. Deze littekens hebben je gevormd, wees er fier op. Het is een unieke mix van levenservaringen die je helpen groeien. Gebruik je verleden als springplank, niet als hangmat. Gebruik je dieptepunten als stapstenen om verder te komen op je pad in de richting van jouw doel.

Het doet er niet toe wie je was, wat er toe doet is wie je beslist vandaag te zijn. Met elke nieuwe ademhaling is er een mogelijkheid te denken, te voelen, te kiezen en te beslissen op zo’n manier dat het jouw ziel ondersteunt in alles wat je kan worden en wil zijn. Je kan anderen niet vragen om de verandering te zijn die je nodig hebt om je beter te voelen. Alleen jijzelf hebt die kracht en die vrijheid.

Limieten over wat we kunnen zijn en bereiken, bestaan alleen in ons hoofd.

Adem extra diep in, laat los, en leef NU, in het moment.

Dus kijk nu in de spiegel en glimlach naar jezelf.

Het is tijd om die wonderlijke jij, en die stralende ster die je vanbinnen bent te vieren.

Reacties zijn gesloten.