Hawaiiaanse Kahuna massage

Hawaiiaanse massage is ook gekend onder de naam Kahuna Bodywork. Deze massage is mijn specialiteit en het is de massage die ik zelf het liefste geef omdat ze zo puur en liefdevol is.

Door Kahuna massage te beoefenen heb ik geleerd om tijdens het uitvoeren van de vloeiende en ritmische strijkingen, te luisteren naar je lichaam, het lief te hebben met de intentie om je evenwicht, je gezondheid en welzijn te herstellen. Kahuna massage is mijn passie en mijn vreugde, ik geef ze aan jou met volle aandacht, warme liefde en positieve energie.

Dit lichaamswerk is ook gekend als massage van de tempel van je ziel. Eén van de fundamenten van Kahuna massage is het genieten van het NU en het aanraken met de intentie te helen.

Er zijn weinig woorden die de totaliteit van de Kahuna massage kunnen vatten. Dit is een rituele en sacrale massage, een beleving, een ervaring  op zich. Een Kahuna massage is een uitwisseling van energie tussen gever en ontvanger en start met een gezongen Hawaiiaans gebed. Dit type van aanraking helpt om in diepe communicatie te gaan met de persoon en te willen horen wat het lichaam nodig heeft. De bedoeling van deze massage is om de energie rijkelijk te laten stromen in het lichaam zodat het een helende dans wordt.

Het is een vloeiende en dynamische vorm van massagetherapie, waarbij met verschillende ritmes en druk wordt gewerkt: snellere en stevigere druk wordt afgewisseld met zachter en trager.   Er wordt zowel met de handen als met de onderarmen gemasseerd en zowel op als onder het lichaam gewerkt. Deze vorm van helend lichaamswerk helpt je om balans te hervinden in jezelf en een diepe vorm van totale ontspanning te bereiken.. Een Hawaiiaanse massage relaxeert op diep niveau en het lichaam wordt beter afgestemd op emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Deze massage is zeer kalmerend en rustgevend en werkt zoals een helend herprogrammeringsproces op lichaam, psyche en ziel. De massage wordt wel eens omschreven alsof je tijdens de massage de golven van de zee voelt over je heen komen, dan weer kalm, dan weer dynamischer. Belangrijk hierbij is om zelf ook ten volle proberen los te laten. Op de massagetafel hoef je niets te doen, de masseur doet alles voor jou. Hoe meer je de controle loslaat en je overgeeft aan de golven van de massage, hoe dieper de ontspanning zal zijn. Ik geef deze massage vanuit mijn gevoel. De ervaring van bewuste aanraking die intuïtief en onvoorspelbaar is, zorgt ervoor dat de geest de controle kan loslaten, samen met de spierspanning. Ook de gewrichten worden flexibeler. Tijdens de massage gaat de masseur een verbondenheid aan met zijn cliënt. Door het ademen samen met de cliënt ontstaat er een natuurlijke flow, een gevoel van tijdloosheid. Plaatsen van ongemak, pijn, schaamte of andere emotionele stress worden met liefde gereïntegreerd in de persoon zelf. Deze lichaamskunst helpt je om terug in je centrum te komen en terug toegang te hebben tot je volle potentieel en levenskracht. Elke massage wordt uitgevoerd volgens het Hawaiiaanse ALOHA principe van onvoorwaardelijke liefde. Voor de inwoners van Hawaii is de Kahuna massage een manier om het lichaam te bevrijden van ballast die je niet meer nodig hebt, een manier om het lichaam te vereren als ware het heilig. Deze massage wordt daarom ook ‘sacred lomi’ genoemd.

Om vloeiende bewegingen die dynamisch over het hele lichaam stromen aangenaam te kunnen uitvoeren wordt er warme olie gebruikt en is het voor jou het meest aangenaam om je volledig te ontkleden. Bij deze massage wordt minimale drapering toegepast, het zitvlak en de intieme delen worden bedekt met een sarong, bij vrouwen indien ze dit wensen ook de borst. Je ligt hier nooit volledig bloot. Ik ben al ruim 20 jaar verpleegkundige en vroedvrouw, dus ik heb alle mogelijke soorten en maten van lichamen gezien, schaamte is dus totaal onnodig. Probeer dat los te laten, dan heb je zelf de beste massage ervaring. Je ligt op een verwarmde tafel die ‘underbody’ werk toelaat. Bij de Hawaiiaanse massage wordt er als je in ruglig op de tafel ligt ook onder het lichaam gemasseerd, wat een bijzonder ontspannend en zeer aangenaam effect heeft.

Ben je erg beschroomd of heb je veel schaamte rondom je lichaam, of ben je nog nooit gemasseerd, dan is misschien een ontspanningsmassage een betere keuze tot je mij beter kent en je voldoende kan ontspannen om deze vorm van massage toe te kunnen laten.

Graag vraag ik van jou dat je thuis een goede persoonlijke hygiëne toepast en een douche neemt voor je voor de behandeling komt.

Regelmatig krijg ik de vraag hoe de Kahuna massage precies verloopt. Om jullie een impressie te geven wat deze massage juist inhoudt, heb ik 2 korte filmpjes opgenomen. Op de video is een zachte Kahuna massage te zien. Deze massage wordt aangepast aan het lichaam waarmee ik werk. Heb je nog nooit een massage ervaren, dan zal ik steeds zacht te werk gaan, als je lichaam gewend is aan massages werk ik krachtiger. Ook je constitutie speelt een rol en natuurlijk ook wat jij aangenaam vindt bij een massage.  Bij een stevig gespierde man of vrouw kan ik intenser en dieper werken dan bij een zeer fijngebouwd iemand of een ouder persoon. Met warme dank aan Robin voor de opname en de montage en aan mama en mijn man Kurt om model voor mij te zijn.

Me Ke Aloha Pumehana
~With the warmth of my love

Sofie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.