Esalen massage

Deze massage is ontstaan in Californië en staat ook bekend als Californische massage en werd ontwikkeld in het Esalen instituut in de USA. Het is een persoonlijk afgestemde zintuiglijke en holistische benadering van masseren. Deze massage is helend, zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal en energetisch. De ultieme relaxmassage die voor balans zorgt in het zenuwstelsel. Er wordt veel belang gehecht aan de voedende, zorgende en sensitieve aanwezigheid van de therapeut.

Een uitgebreide zachte maar toch diepgaande lichaamsmassage van 90 minuten met warme heerlijk geurende aromatische olie waarbij het hele lichaam aan bod komt en er extra lang aandacht gegeven wordt aan hoofd, gelaat, handen, voeten, borst en buikzone en de 7 energiecentra van het lichaam.

Het hele lichaam wordt gewiegd, en passief gestretcht, door deze oprekking krijgt het lichaam letterlijk meer ruimte om te zijn. Er worden langzame diepe strijkingen gebruikt die erop gericht zijn lichaamsdelen te verbinden en het gevoel van eenheid te herstellen, dit afgewisseld met compressie op specifieke punten en massage met warme basaltstenen. Je ligt op een verwarmde massagetafel om diepe ontspanning te bevorderen. Het is het fijnst voor jou om deze massage volledig ontkleed te ontvangen, maar uiteraard geen verplichting. Je ligt steeds bedekt met een warme sarong, enkel het deel dat gemasseerd wordt, wordt ontbloot, zodat het ontkleed zijn jou geen onaangenaam gevoel geeft. Deze massage nodigt je uit om in te tunen in je eigen database van gevoelens, emoties en mobiliteit.

Esalen massage is een mindfulness oefening. Zowel de gever als de ontvanger van de massage worden opgeroepen tot volledige aanwezigheid, aandacht en toewijding voor lichaam, geest en ziel. Het geeft je een interne impuls naar meer in balans komen. Je wordt je bewust van de verschillende manieren waarop je spanning vasthoudt in je lichaam, zodat de geest op natuurlijke wijze ook kan beginnen met deze spanning los te laten.

Het doel van deze massage is diepe relaxatie, geest en lichaam verenigen en totaal lichaamsbewustzijn creëren.

Ik werk vanuit een pure en zuivere intentie, met passie voor mijn werk, liefdevol en vanuit mijn hart. Ik geef de massage, jij ontvangt de massage. Ik ben steeds respectvol naar jou toe, wees jij dat ook naar mij toe. Je kan bij mij therapeutisch lichaamswerk, warmte,veiligheid, zorg, troost, tederheid en rust ervaren, vanuit een onvoorwaardelijke universele liefde, niet vanuit een seksuele liefde.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.