Ontspanningsmassage


Schouderbehandeling bij de Zenzini massageDoorheen de tijd en door het volgen van diverse opleidingen ontwikkelde ik een heel eigen vorm van masseren. Ik gebruik in mijn ontspanningsmassages elementen van de Hawaiiaanse massage, de Californische massage en de energetische massage.  Door de combinatie van de aangenaamste elementen van al deze massagetechnieken ontstond er een massage met een positieve werking voor mensen met stress, angsten, piekergedachten, vermoeidheid, slaapproblemen, spierspanningen in het lichaam,….Deze massage beoogt alleen een toestand van rust en kalmte te bekomen en heeft zeker geen medische doelstelling.

Words never mean as much as one solitary loving touch

 Mijn doel is om je uit je hoofd te halen en je te laten diepzeeduiken in je lichaam, even verstillen en vertragen, weg uit ons jachtige leven.

When you touch someone with your spirit,
in return they touch your soul with their heart.

Aan deze massage gaat een kort intakegesprek vooraf, waarin ik navraag doe naar evt gezondheidsproblemen, maar zeker ook tijd besteed aan samen bespreken wat jij van de massage verwacht, wat voor jou een goede massage is, met welk doel je graag de massage wil ondergaan. Ik leg je dan ook uit hoe de massage verloopt, hoe ik werk. Heb je vragen, angsten, onzekerheden, twijfels, zorgen, praat er zeker over met mij, ik kan je in verreweg de meeste gevallen gerust stellen. Ik zou het spijtig vinden als je niet optimaal kan genieten van de massage doordat je met zorgen rondom je lichaam of de massage blijft zitten en hierdoor verkrampt op de tafel ligt.  Je lichaam zal het me meestal toch ook zelf vertellen van zodra ik je aanraak.  Ieder lichaam is anders en reageert anders op een massage, misschien ook reacties die je niet verwacht. Indien je erg veel vragen of onzekerheden hebt dan raad ik je aan om wat artikels in mijn blog te lezen (loslaten en toelaten, eerste massage,…), waarschijnlijk kan het lezen van deze teksten je al wat gerust stellen.   Warmte, respect, persoonlijke aandacht en een gevoel van ‘gedragen worden’ staan op de voorgrond. Ik gebruik strijkingen, knedingen, en drukpuntmassage. Rug, nek, schouders, benen worden uitgebreid gemasseerd. Borst, handen en voeten worden wat korter gemasseerd.

Na deze massage heb je best thuis dus ook nog een rustige dag, of een rustige avond verder, zodat je optimaal effect hebt van deze massage. Deze massage kan nieuwe energie geven, maar ook behoefte aan rust en slaap oproepen.

.

Quote over de Zenzini massage (bron: www.idleheartscom)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.