7 gezondheidsvoordelen van Reiki die je zullen verrassen

Universele levenskracht energie

Veel mensen passen allerlei technieken toe om hun gezondheid te verbeteren, zoals sporten, gezonde voeding, meditatie, yoga… Het bezig zijn met hun lichaam zorgt er meestal voor dat ze zich bewuster worden van subtiele energiestromen in en rond het lichaam en eveneens het verband tussen de stroming van deze energie en hun gezondheid.

Over het bestaan van deze ‘levenskrachtenergie’ bestaat al lang geen twijfel meer, en de noodzaak dat deze vrij en ongehinderd kan stromen in het lichaam om gezond te blijven is reeds uitvoerig bestudeerd door zowel artsen als wetenschappers.

Ons lichaam is niet alleen opgebouwd uit fysieke elementen zoals spieren , botten, zenuwen, bloedvaten, organen, klieren, enz.. maar het heeft ook een systeem van energiebanen en energiecentra (chakra’s) . Dit systeem helpt ons lichaam om de energie vlot te laten circuleren doorheen ons fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel lichaam.

Als onze levenskrachtenergie laag of geblokkeerd is worden we sneller ziek, zowel fysiek als mentaal of emotioneel, als de energie hoog is en vrij stroomt kunnen we makkelijker onze gezondheid herstelllen of behouden en een verhoogd gevoel van welzijn ervaren. Deze energie voedt al onze cellen en ondersteunt hun functie.

Reiki behandelingen vermeerderen de toevoer van levenskrachtenergie, en helpt je lichaam om zichzelf te herstellen. Reiki zorgt voor ontspanning, creëert rust en kalmte. De eigen herstelmechanismen van het lichaam werken beter en effectiever. Reiki brengt de geblokkeerde energie terug in beweging.

Wat kan Reiki betekenen voor jouw gezondheid?

Hieronder worden 7 gezondheidsvoordelen van Reiki opgesomd die wetenschappelijk onderzocht zijn.

  • Reiki helpt het lichaam stress los te laten en bevordert relaxatie. Reiki kan stress verminderen en je in een toestand van diepe relaxatie brengen. Enkel in rust kan je lichaam zichzelf helen. Reiki triggert het parasympathisch zenuwstelsel en brengt je tot rust; De meeste ziekten van vandaag zijn gelinkt aan stress. Stress wordt vaak veroorzaakt door gevoelens van angst, zorgen, twijfel, woede,verdriet,..Het ‘American Institute of Stress’ schat dat ruim 75% van alle doktersbezoeken het resultaat zijn van of een reactie zijn op stress. De effecten van stress die zich in je lichaam vast zetten gaan van milde problemen en pijntjes tot grotere gezondheidsproblemen zoals hartziekten, spijsverteringsproblemen, ademhalingsproblemen, enz…
  • Reiki vermindert angst en depressie door je humeur te beïnvloeden Stemmingswisselingen worden zeer geassocieerd met angst en depressie. Vele studies hebben algemene verbeteringen in humeur beschreven door Reiki. De voordelen zijn natuurlijk duidelijker voor diegenen met eerder een negatieve stemming. Eens als de stemming verbetert, volgt hier vaak een vermindering uit van angst, depressieve gevoelens, woede en verwarring. Reiki brengt helderheid, vaak worden ineens patronen, gedragingen of situaties die je ongelukkig maken of die ongezond voor je zijn heel duidelijk. Positieve energie neemt toe en ook de lusteloosheid die vaak gepaard gaat met depressie verbetert.
  • Reiki laat mobiliteit toenemen bij pijn in de schouder, pols en lage rug. Een interessante studie die gepubliceerd werd in ‘The journal of Evidence Based Complementary and Alternative Medicine’ vergeleek de effectiviteit van verbetering van mobiliteit door kinesitherapie en Reiki. De studie toonde aan dat beide technieken hetzelfde effect hebben op het aangedane lichaamsdeel. Deze resultaten suggereren dat de weldadige effecten van Reiki op de mobiliteit te wijten zijn aan veranderingen in gewrichts of spierstructuren eerder dan een inwerking op het pijnsysteem.
  • Reiki helpt infectie en ontstekingen helen. Een studie laat zien dat Reiki de immuniteit aanwakkert en de witte bloedcellen laat toenemen.
  • Reiki helpt je om zelf saboterende gedragspatronen los te laten en te transformeren. Reiki helpt ook om stereotiepe gedragingen die je zelf doet en steeds weer tot stress leiden te herkennen en het aan te pakken om deze te veranderen. Reiki helpt je om de beste versie van jezelf te worden. Al moet gezegd dat dit ook met Reiki niet altijd een makkelijk pad is. Eerst zal Reiki een uitzuivering teweeg brengen, gepaard gaande met meer plassen, meer zweten, gevoeliger, huileriger zijn dan normaal, om vervolgens bewustzijn van je patronen geleidelijk aan te verhogen en uiteindelijk ze te veranderen zodat ze jouw welzijn dienen. Meestal zijn er dan wel meer Reiki behandelingen nodig, zeker als de problemen al lang bestonden.
  • Reiki verzacht symptomen die gepaard gaan met kanker en kankerbehandeling Reiki kan natuurlijk geen kanker genezen, maar kan wel effectief de geassocieerde symptomen bij kanker zoals depressie, pijn en vermoeidheid verzachten. Een studie gepubliceerd in ‘The Journal of Integrative Cancer Therapy’ toonde aan dat behandelingen met Reiki voor 5 opeenvolgende dagen gevolgd door een week geen Reiki behandeling bij vele kankerpatiënten de vermoeidheid , de pijn, de angst sterk kunnen verminderen en de kwaliteit van leven kon verbeteren.
  • Reiki bevordert emotionele helderheid en spirituele groei. Reiki heelt je niet alleen fysiek, het heelt je ook emotioneel. Eén van de meest gewaardeerde effecten van Reiki is dat het je vermogen om lief te hebben doet toenemen. In de eerste plaats voor de belangrijkste persoon waarvan je moet houden om gezond te zijn en te blijven: jezelf! Reiki helpt je ook om je dieper te kunnen verbinden met mensen, het versterkt en heelt je persoonlijke relaties. Reiki brengt innerlijke vrede en harmonie, het zuivert en verheldert je emoties.

Reiki is ondertussen steeds meer bekend en aanvaard geworden omdat het helende effect op een niet traumatische manier kan bereikt worden en makkelijk geïntegreerd kan worden aansluitend bij klassieke geneeskundige of psychotherapeutische behandelingen. Reiki vervangt geen klassieke medische behandeling, maar kan op een waardevolle manier aanvullend zijn om je welzijn te herstellen.

Bronnen:

Reacties zijn gesloten.