Praktische tips

VOOR de massage:

 • Kom stipt op tijd voor je massage, zo kan je volop genieten van jouw quality time!
 • Neem altijd een douche of bad vlak voordat je voor de massage komt, hygiëne is erg belangrijk en het warme water warmt de spieren al op.
 • Trek makkelijke kleren aan en niet je beste kledij of ondergoed, want er kan olie achterblijven op de huid, zeker bij een Hawaiiaanse massage waarbij er veel olie gebruikt wordt. Je kan je na de massage wel steeds wat opfrissen in de omkleedruimte, washandje en handdoek liggen klaar.
 • Laat ten minste 2 uur tussen je laatste maaltijd en de massage zelf. Gemasseerd worden met een volle maag is onaangenaam.
 • Zorg dat je niet uitgedroogd bent, zeker bij warm weer. Drink ongeveer 1,5 liter per dag, meer hoeft ook niet.  Het is erg belangrijk om goed gehydrateerd te zijn en klachten nadien te vermijden.Echter zogenaamde ‘afvalstoffen’, dit zijn eerder ontstekingsmodulatoren, kan je niet zomaar wegspoelen. Het is dus aangeraden om niet uitgedroogd te zijn, maar ook niet nodig om veel te veel water te gaan drinken!!
 • Zet je GSM best uit tijdens de massage, zo kan je ongestoord genieten en tot rust komen.
 • Heb je lang haar dan kan het handig zijn om een elastiekje mee te nemen.
 • Je hoeft zeker je haar niet te wassen op voorhand. Omdat dit zeer ontspannend en ontstressend is, worden het hoofd en het gezicht bij de ontspanningsmassage en de Kahuna massage ook mee behandeld, dus er komt dan ook wat olie in je haar terecht. Wil je absoluut geen olie op je haar kan je dit gewoon aangeven, dan wordt het hoofd niet mee behandeld.

NA de massage

 • Zorg ervoor dat je na de massage niet veel meer hoeft te doen, dan kan je heerlijk nagenieten
 • Drink na de massage altijd water volgens je dorstgevoel. Overmatig water drinken is niet nodig, in totaal 1,5 liter per dag is voldoende. Er staat in de praktijk een karaf water voor je klaar zodat je meteen iets kan drinken.
 • Na de massage zou je mogelijk volgende gewaarwordingen kunnen hebben:
  – meer moeten plassen of meer ontlasting hebben
  – meer dorst hebben
  – indien je veel en ernstig vastzittende knopen in de spieren had, en deze losgemaakt werden, kan je de de dag van en de dag na de behandeling meer pijn ervaren, of soms een belabberd,misselijk of griepachtig gevoel ervaren. Soms kan ook hoofdpijn voorkomen, zeker als je wat te weinig drinkt.  Dit kan je wat verlichten door het rustig aan te doen,en wat water te drinken (ong 1,5 liter per dag). Hou er rekening mee dat niet alles wat je voelt na een massage door de massage veroorzaakt is. Het komt zeker ook voor dat er al een virus aanwezig was VOOR je massage en dat dit door de massage iets sneller tot uiting komt. Dus gewoon ziek worden van een virusje dat je opliep al voor je massage, kan ook gewoon gebeuren na je massage. Heb je dus ongewone symptomen of zijn er zaken waar je je ongerust over maakt, raadpleeg dan zeker je arts!
  – meer behoefte hebben aan slaap en rust ( de dag van de behandeling zelf)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.